در هر نقطه از ایران زیباییهای ویژه ای نهفته است که با شناخت هر چه بیشتر آنها بیش از پیش به خلقت شگفت انگیز آن پی می بریم. یکی از زیباترین مکانهای بکر و دیدنی استان کهکیلویه و بویراحمد که درمیان کوهها و تنگ ها و جنگلهای انبوه واقع شده منطقه خرم ناز است که در رأس نقطه تلاقی مرز استان کهکیلویه و بویراحمد با فارس قرار گرفته است.

پوشش گیاهی متنوع و رودخانه ای خروشان در قعر دره همراه با دیواره هایی عظیم در دو طرف آن حکایت از طبیعت بکر و زیبای این منطقه دارد. پوشش گیاهی غنی این منطقه باعث جلب انواع جانداران شده است و انواع حیوانات نایاب یا در حال انقراض در آن زندگی میکنند.

در ورودی تنگ، رودخانه ای زلال و خروشان به رنگ آبی فیروزه ای و گل ها و پوشش گیاهی سرسبز کنار رودخانه، نظر گردشگران را به خود جذب می کند. دشت وسیع پر از درختان و طبیعت زیبا و سرسبز از دیگر مشخصات این جاذبه گردشگری است.

عبور از رودخانه خروشان خاطره یک گردش هیجان انگیز را برای بازدید کنندگان رقم می زند. بعد از تپه های مرتفع و سرسبز، چشمه و سایه ای برای استراحت وجود دارد. بلندی های مشرف به مناظر اطراف، زیبا و خیره کننده است و از بالا دو طرف تنگه را صخره های سر به فلک کشیده محاصره کرده است.
به علت زیبایی و پر آبی این منطقه هر عشایری که به منطقه می آمد وسایل خود را می گستراند و به مرور زمان منطقه خر انداز نام گرفت اما ترک های عشایر نام این دره زیبا را خرم ناز می دانند.

پس از حدود دو ساعت راهپیمایی به سه راهی می رسیم که همه کوهنوردان آب آشامیدنی خود را از چشمه گوارا در این منطقه تامین می کنند. البته میتوانید مانند بسیاری از کوهنوردان و طبیعت گردان در این استخر طبیعی و زیبا شنا نیز بکنید.

رودخانه زیبای خرم ناز که از کوههای کمهر و کاکان سرچشمه میگیرد، پس از طی مسافتی در منطقه ای به نام دورود به رودخانه بشار وصل میشود که در تمامی فصول سال آب فراوان دارد. تنگ تیزاب، تنگ براق و تنگ سرخ نیز در مسیر این رود شکل گرفته اند. رودخانه این تنگ که با انبوه درختان از نعمت تابش آفتاب چندان بهره ای نمی تواند ببرد، دارای آبی سرد است و در آن تنها ماهی قزل آلا و آبزیان سرد آبی به زیست خود ادامه میدهند. اطراف رودخانه در فصل بهار پوشش گیاهی بسیار زیبایی بخود می گیرد.

رودخانه بشار یکی از سرشاخه های اصلی رودخانه کارون است که از دامنه های جنوبی رشته کوه های زاگرس سرچشمه می گیرد و پس از طی مسیر جنوب به شمال غرب با گذر از مجاورت شهر یاسوج و پیوستن به رودخانه های دیگر، نام کارون بخود گرفته و به دشت های خوزستان جاری می شود.سنگ های این منطقه مربوط به دوران سوم زمین شناسی است و دو گسل خاص نیز در منطقه وجود دارد. گسل اسلام آباد باعث جلوگیری از نفوذ آب و انتقال آن شده است.